Lokalhistorisk Forening
for Gislev, Kværndrup og Ryslinge Sogne

Hvis du har kommentarer til foreningens hjemmeside, er du velkommen til at skrive dem i nedenstående kommentarboks.

Dine kommentarer vil herefter indgå i arbejdet med at gøre hjemmesiden endnu bedre til gavn og glæde for dens brugere.

Tak for hjælpen.

Niels Ole Faurholt, 22.09.2023 (22:08:25)

I en avisartikel fra 2009 har jeg læst om Bjarke Pedersens samling af stentrug. I forbindelse med slægtsforskning for min afdøde hustru har jeg fået forbindelse med Østertorn Gård på Trunderupvej 26, hvor der står et stentrug med initialer for forfædrene (1831). Hvor er Bjarke Pedersens samling af stentrug blevet af? De findes ikke mere på hans tidligere adresse. Jeg ville være interesseret i at finde ud af, om der i den samling er stentrug fra andre af min kones slægtninge i området. Lever Bjarke Pedersen stadig? Jeg antager, at han må have haft et register over alle de stentrug, som han samlede. Men måske lever han ikke mere, og hans samling er forsvundet/solgt. Jeg ville være glad for informationer om Bjarke Pedersen og hans samling. mvh Niels Ole Faurholt

Svar: Niels Ole Faurholt
Vi har i Lokalhistorisk Forening ikke kendskab til, om Bjarke Pedersen har et register over de stentrug, han er i besiddelse af. Bjarke Pedersen lever, så du må kontakte ham med dine spørgsmål.
Venlig hilsen
Edvin Larsen
webredaktør

Arne Clausen, 06.09.2023 (12:27:24)

Hej
Tak for "Byhornet", som i sender hver år med posten. Det bliver læst med stor interesse - og stor tak for det flotte arbejde som i lægger i bladet!
Ville det være muligt at få "Byhornet" tilsendt som PDF-fil på mail? - Det ville også spare den dyre porto :-)
De bedste hilsner
Arne

Svar: Hej Arne,
Tak for dine rosende ord om Byhornet. Portoen er dyr, men bestyrelsen har vedtaget at sende Byhornet med post til de medlemmer, som ikke kan nås ved direkte kontakt til de enkelte medlemmers postkasse. Det er et fåtal af foreningens 330 medlemmer, som får Byhornet i postkassen af Post-Nord. Foreningens bestyrelse uddeler Byhornet. Vi kunne godt sende det som en pdf-fil, men vil gerne give vores medlemmer et Byhorn i hånden.
Venlig hilsen
Edvin Larsen
webredaktør og redaktør af Byhornet

Pernille Bjernemark, 20.04.2023 (15:05:45)

Hej Else
Jeg vil bare lige sige 1000 tak for bogen, de mange forskellige historier om mennesker og en tid som min far, Henning Pedersen tit fortalte om blev lige pludselig genfortalt.
Hvor ville han have nydt denne fantastiske bog.
Med venlig hilsen Pernille Bjernemark

Svar: Hej Pernille,
Informationen er videresendt til Else!
Venlig hilsen
Edvin Larsen
webredaktør

Poul Erik Pedersen, 30.07.2022 (13:11:39)

Jeres henvisningslink til arkivloven m.m. er ikke tilgængelige mere på sa.dk.
De må have fået ny adressering.

Svar: Tak for informationen, Poul-Erik. Vi vil undersøge det nærmere,

Solveig Engberg Thomsen, 27.03.2021 (15:59:09)

Hej,
Har hørt fra flere, at det var ønskeligt at se sognefilmen fra Gislev igen. Kunne det være muligt?
Og findes den på DVD?
Mvh.
Solveig Engberg Thomsen
30821435
soengtho@gmail.com

Svar: Hej Solvejg E. Thomsen
Tak for din henvendelse. Jeg skal tage det op på et bestyrelsesmøde, når vi planlægger aktiviteter. Der er gode chancer for en aften, hvor gislevfilmen bliver vist. Med hensyn til dvd af Gislevfilmen bedes du kontakte arkiverleder Keld Riber. Han vil kunne give dig svar på det.
venlig hilsen
webredaktøren

Aage Kromann, 23.11.2019 (16:47:05)

Har set i Gislev kirkebog, at min mosters mand var "fodermester" på Eriksminde, Gislev i 1941.
Intet fremkommer ved søgning på nettet. Ved nogen, hvor der findes oplysninger om "Eriksminde" Gislev. Gods eller gård? Send gerne link.
Bedste hilsener
Aage Kromann

Svar: Hej Aage Kromann
Du efterlyser informationer om Eriksminde, Gislev.
Der er flere muligheder.
Eriksminde, Dongsvej 6, Gislev. Ved at gå ind på "danmark set fra luften" kan du finde flere billeder af gården. Bl.a. et fra 1939, hvor ejeren hed O. Eltzholz, proprietær. Billederne her er Sylvest Jensens luftfoto, Det Kongelige Bibliotek. Du kan også gå ind på arkiv.dk. I søgefeltet skriver du Eriksminde, Gislev. Så får du henvisning til billeder af Peter Eriksen, tidligere ejer Peter Eriksen, navnet Eltzholz dukker også op. Endelig kan du kontakte Lokalhistorisk Arkiv for Gislev, Kværndrup og Ryslinge Sogne, som har åbent 1. og 3. onsdag i måneden kl. 16-20. Tlf. 5282 9275. Så kan du høre nærmere om, hvad de har liggende. De har i hvert fald noget iflg. arkiv.dk. Adresse: Kirkevej 3. 5772 Kværndrup. Vores Lokalhistorisk Tidsskrift, BYHORNET, 2011 har en artikel om "Eriksminde" - en fæstegård under "Lykkesholm" skrevet af mangeårige arkivmedarbejder Winni Karlsen. Artiklen er på 9 sider og fortæller om Eriksmindes ejere gennem tiderne. Artiklen (BYHORNET, 2011) kan erhverves ved henvendelse til Arkivet. De bedste hilsner Edvin Larsen, webredaktør og redaktør af BYHORNET.

Niels Rask Nielsen, 13.01.2018 (18:56:26)

Jeg er født i 47 og opvokset på Lørup Hedevej nr 5 Var i lære som kleinsmed hos Thyge Skjold i Lørup fra 1964-1968. Jeg har en dørhammer og en brevsprække, med navn, som Peder Skjold lavede til mig omkring 1975. Da jeg af personlige årsager ikke har brug for det mere, vil jeg høre om det er noget der har jeres interesse. MVH Niels Rask

Svar: Hej Niels Rask
Tak for din henvendelse. Jeg må desværre henvise til, at de nævne genstande ikke er at betragte som arkivalier og derfor ikke hører hjemme i Lokalhistorisk Arkiv. Da de kan have interesse for Lørup som landsby, vil jeg anbefale dig at kontakte Lørup Beboerforening, som kan hjælpe dig videre.
mvh
Edvin Larsen
webredaktør

Hans Nørgaard, 06.02.2017 (22:11:23)

I min jagt på at kortlægge kvægdrifterne over Fyn til de københavnske brænderier , dvs sige at forsøger at gå i Hans Lørups fodspor. Jeg kan af pasprotokollerne i Nyborg byfoged, at Hans Lørup begyndte at handle med kreaturer i 1828 hvilket han fortsatte med til sin død i 1873. Han dannede i perioder makkerskab med broderen
den lidt yngre Knud Lørup, der døde i København 1860. Broderen Knud Lørup var ansat ved Hans Lørup i 1834 sammen med Hans Lørups mangeårige hjælper Peder Jørgensen, ham som lokalt hed Per Sjællænder. Peder Jørgensen døde først i 1899, så mange af historierne om Hans Lørups bedrifter skyldes Per Sjællænder.
Før Hans Lørup slog sig op kreaturhandel, var der andre som prøvede lykken. Fra Hvenegård i Lørup, forsøgte således Peter Petersen Hvenegaard i et par, men kirkebogen fortæller at han blev dræbt ved et vådeskud under en jagt i 1829 på Egeskov gods. Peter Hvenegaard var morbroder til Chr. Rasmussen, der i 1839 giftede sig til Ryslingegård. Andre kvæghandlere på den tid der tog turen til København var brødrene fra Ringe Kro, Christian Nielsen Fabers to drenge Niels og Poul Faber, den ene bosiddende i Lørup og den anden i Ringe, men efter 1830 træffes de ikke længere i pasprotokollen
Jeg køber på arkivbesøg inden for de næste måneder. Jeg sender en mail om hvad jeg specielt er interesseret i.

Solveig E.Thomsen, 03.02.2017 (10:50:47)

Jeg har et forslag til en Cykeltur til Sølt og Råstrup,evt også Ravndrup, hvor der fortælles om de enkelte gårde,husmandssteder, huse. Har selv boet Søltvej 20 .
Mvh
Solveig E.Thomsen, soengtho@gmail.com

Svar: Tak for dit forslag. Jeg lader det gå videre til de personer, som planlægger og arrangerer byvandring i Gislev-området.
mvh
webredaktøren

Else Larsen, 14.03.2015 (14:52:14)

Jeg kan se kurt har skrevet han har billeder fra 1958, men hvor kan man se dem for det var det år vi blev konfirmeret.

Svar: Hej Else Larsen
Her en lille vejledning til, hvad du kan gøre:
1) gå ind på arkiv.dk
2) skriv Gislev Centralskole i søgefeltet.
3) B854 er et af de billeder, du søger.
Nederst på siden kan du gå videre og finde flere billeder.

Hvis dette ikke kan hjælpe dig, skal du møde op på Lokalhistorisk Arkiv, Kirkevej 3, Kværndrup i åbningstiden. Her vil man kunne hjælpe dig.

mvh
webredaktøren

Allan Martin Kerring, 09.03.2015 (14:42:54)

det er angående billede af Gislev Bio, der har i skrevet at min far hed Erik Kerring og min søster hed Anette Kerring det er der fejl i da min far hed Poul Børge Peter Kerring og min søster hedder Annette Kerring. men ellers et fint foto og sjovt at det findes her inde da jeg ikke har set netop det billede før.

Venlig Hilsen
Allan Martin Kerring

Svar: Tusind tak for din kommentar. Jeg skal sørge for, at Arkivet får din kommentar, så det kan blive rettet.

mvh
webredaktøren

Else (Jacobsen) Larsen, 04.12.2014 (21:26:41)

Det er meget sjovt at se fra min fødeby der er ikke mange jeg kan genkende. Det er også mange år siden jeg rejste fra byen. Det er i det hele taget svært at finde gamle skolekammerater fra centralskolen jeg blev konfirmeret i 1958.
min mail: hobsy@Hotmail.dk
hvis nogen vil kontakte mig.
På forhånd tak
Else

sussie elmann pedersen, 18.01.2014 (13:55:03)

mangler nogle flere fotos gamle fra gislev,kværndrup og ryslinge, har sikkert en del som skal afleveres hos jer af lokalhistoriske interesse, min farfar havde et stor hus i gislev og oprettede gisliv bibliotek, han var snedkermester edward pedersen og havde hus lige overfor friskolen, men lidt flere fotos på hjemmesiden ønskes

Svar: Hej Sussie Elmann Pedersen
Tak for din kommentar. Pt. kan vi ikke opfylde dit ønske om gl. fotos lagt på hjemmesiden af huse og bygninger fra Gislev, Kværndrup og Ryslinge. Det er noget, som vi på sigt vil arbejde på, men jeg kan henvise dig til www.kb.dk/danmarksetfraluften/, hvor du kan finde et hav af fotos fra de tre sogne. Bl.a. er der to fotos fra 1953 og 1959 af snedkermester Edward Pedersens ejendom lige over for Friskolen (men den hjemmeside kender du sikkert). Arkivet er altid interesseret i fotos, så hvis du kommer til Fyn, er du altid velkommen. mvh Edvin Larsen (webredaktør)

Kurt Jørgensen, 12.05.2013 (23:01:15)

Jeg kan se at min mailadresse ikke er registreret. Den er kujo@post.tele.dk

Webredaktør, 12.05.2013 (14:42:51)

Tak for din kommentar, som jeg vil sende videre til arkivet.

Kurt Jørgensen, 12.05.2013 (11:54:38)

Hvis det har interesse har jeg billeder fra Gislev Centralskole Præliminærklassen 1958 - 1959 både elever og lærer, samt konfirmationsholdet fra skolen i 1958. I min søgen omkring Sandager kan jeg se at man i B 112 samt B113 har brugt et billede, der skulle forstille Helge Faaborg der havde købmandsforretningen. Det er et forkert billede, jeg har boet nabo til Helge, og det er ikke den person der er på billedet.

Edvin Larsen, 14.05.2012 (23:10:20)

Hej Filip Jørgensen
Det er korrekt. Hjemmesiden indeholder ikke skolebilleder, men din forespørgsel har jeg ladet gå videre til arkivleder Keld Riber, som vil give dig svar på, om arkivet ligger inde med skolebilleder fra den periode, du efterlyser.
mvh
Edvin Larsen

Filip Jørgensen, 14.05.2012 (22:58:33)

Hej
I min søgen efter skolebilleder er jeg stødt på jeres portal. Jeg leder efter skolebilleder fra Gislev Centralskole i perioden 1950 til 1975, men jeg fandt ingen billeder hos jer. Er det mon udtryk for at i ikke har nogen billeder fra denne skole ?
--
venlig hilsen
Filip Jørgensen
fjorgensen@c.dk

Skriv en kommentar

Et medlemskab af Lokalhistorisk Forening er en støtte til det lokalhistoriske arbejde i den tidligere Ryslinge Kommune

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk