Lokalhistorisk Forening
for Gislev, Kværndrup og Ryslinge Sogne

Udflugt til Fjordenhus i Vejle og Kongernes Jelling den 13. august 

45 medlemmer af Lokalhistorisk Forening drog på en ekstraordinær varm sommerdag på den årlige udflugt til Vejle og Jelling.

Første stop var Fjordenhus i Vejle. Det er den første bygning tegnet af kunstner Olafur Eliasson og arkitekt Sebastian Behmann. Bygningen er hovedsæde for KIRK KAPITAL A/S. Den markante bygning er 28 meter høj og består af fire overlappende cylindre. Facaden af mursten, der skaber ellipseformede hulrum med komplekse, krumme former og buede vinduer. Etagerne forbindes af vindeltrapper og cylinderformede elevatorer. Stueetagen, som har dobbelt loftshøjde og er åben for offetligheden, gennemstrømmes af fjorden og indeholder to vandområder.

Vi blev delt i to hold med hver sin omviser. På det hold, hvor jeg deltog, var Judith (kunsthistoriker) en fantastisk guide. Herefter gik turen til Skovdal Kro ved Fårup Sø, hvor vi fik en god frokost. Sidste stop var Kongernes Jelling. Vi indledte med et foredrag af en af Jelling Museets frivillige, Søren, som fortalte os om nyfortolkningen af Jelling Stenene. Et fantastisk foredrag. En guide, der brændte for sagen. Herefter kunne vi går rundt på stedet og se "historien". Temperaturen var nu oppe over 30 grader. Så tiden blev også benyttet i cafeen og andre kølige steder. Hjemkomst kl. 17.30. 

                                                                                                                                  Foto: Edvin Larsen

Et medlemskab af Lokalhistorisk Forening er en støtte til det lokalhistoriske arbejde i den tidligere Ryslinge Kommune

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk